Въвеждат се нови ограничения за придвижване в Европа, които засягат преминаването през

...
Въвеждат се нови ограничения за придвижване в Европа, които засягат преминаването през
Коментари Харесай

Нови ограничения за движение въвеждат Албания, Румъния, Португалия, Норвегия, Сърбия

Въвеждат се  нови ограничавания за напредване в Европа,  които засягат прекосяването през Албания, Румъния, Португалия и Норвегия, осведомят от Министерство на външните работи. Мерките се подхващат за да се ограничи разпространяването на ковид COVID-19.

Албания  затваря от 00:00 часа на 15.03.2020 година всички сухопътни гранични пунктове със прилежащите страни: Черна гора, Косово, Република Северна Македония и Гърция. Това важи за всевъзможен тип публичен и частен превоз до второ разпореждане. Мярката не визира превоза на артикули.

В  Румъния  от 16 часа през днешния ден, 14 март 2020 година, краткотрайно бяха затворени следните гранични пунктове:
Граничен контролно-пропусквателен пункт с България: Черна вода - Кардам, Добромир - Крушари, Липница - Кайнарджа, Свищов - Зимнича (повреда във фериботна връзка), Турну Мъгуреле - Никопол, Бекет - Оряхово.ГКПП със Сърбия: Жимболия (ГКПП Железни врата и Найдъш са затворени, считано от 12 март 2020 г.).ГКПП с Унгария: Турну, Салонта, Съкуени, Валя луй Михай.ГКПП с Украйна: Сигету Мармацией.ГКПП с Република Молдова: Радъуц-Прут, Оанчя.
Според получените все още данни, изброените гранични пунктове ще останат затворени за период от 30 дни.

В Португалия  към момента няма ограничаващи ограничения за влизане, излизане и директно прекосяване през територията на страната. Има обаче възбрана във връзка с пасажерите от акостиралите плавателни съдове - те не могат да слизат на португалска земя, в случай че не са португалски жители или дълготрайно пребиваващи в Португалия. Автономната област Мадейра затваря изцяло своите пристанища.

Очаква се въвеждане на граничен надзор с Испания.

Норвегия  затваря всички летища и пристанища от 8 часа на 16 март 2020 година. Ще бъде засилен и граничният надзор. Норвежките жители, намиращи се в чужбина, ще могат да се завърнат вкъщи, като се приканват да създадат това допустимо най-бързо.

Остава в действие мярката във връзка с жителите, идващи в Норвегия от страни отвън скандинавските страни - да са под домашна карантина за период от 14 дни, като карантината важи и за прибиращите се от Дания и Исландия.

Днес външното министерство на Норвегия прикани жителите да не пътуват в чужбина, в случай че нямат основателна причина за това.

На интернационалните летища в страната се изисква доказателство от всеки чужденец, че има обезпечено място, където да е под карантина. При неспособност да се потвърди това, чужденците следва да изоставен Норвегия неотложно.

Припомняме,  довечера сръбското държавно управление добави към забранителния лист  на страните, от които идващите пасажери не се позволяват до територият ана Сърбия, още 7 страни: от Франция, Германия, Словения, Австрия, Испания, Гърция и Швейцария. Преди той включваше Италия, Иран и Румъния, както и обособени райони на Китай и Южна Корея.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР